Sarepta

Ellusion.dk

- Specialisten i Sarepta

Sarepta - Hvad er det for noget?

Sarepta er kort sagt et ordbehandlings- og kommunikationsprogram samt en mulighed for at lagre minder, primært udviklet til svagtseende og blinde. Det kom frem tilbage i 1990'erne under navnet "Struktur", udviklet af det svenske SPRIDA, et firma under Örebro Kommune i Sverige. Programmet er i sin tid udviklet til brugere med den sjældne diagnose, Spielmeyer Vogt-syndrom, men gennem sine mange år har det udviklet sig til at blive et redskab, som kan overføres til mange andre grupper.

 

Sarepta et et lukket miljø, hvor brugeren kan vælge mellem de elementer man opretter. Programmet arbejder primært ud fra brugen af en talesyntese, et program som omsætter tekst på computeren til en syntetisk tale. Brugeren kan så styre programmet ved hjælp af det dertil indrettede 5-knaps tastatur, med mus eller på selve tastaturet på computeren. Sarepta kan blandt andet skrive og oplæse tekster, lave billedbøger, spørgsmål, musik-lister, video-klip og meget mere. Jo mere man lægger ind i Sarepta, jo flere muligheder kan man give brugeren. Sarepta bruges ofte også som et sted at opbevare sin hukommelse, en slags ekstern "hjerne", hvor brugeren kan genfinde gamle minder, lyd-klip eller vise noget om sig selv og sit liv.

 

Mulighederne er mange og det er svært at beskrive hvor meget man kan bruge programmet til. Ligesom vi alle gør bestemte ting på bestemte måder, kan Sarepta tilpasses den enkelte bruger og gøres til "deres egen udgave".

 

Sarepta er nemt at gå til, og nemt at bruge. Efter en kort introduktion er man i gang med det grundlæggende og bliver man først interesseret, er der mange nye funktioner at kaste sig ud i.

 

Følg os på denne side og du vil snart kunne finde små videoklip, hvor vi viser enkelte dele af programmet.

 

Har du videre spørgsmål, så kontakt gerne Ellusion under "Kontakt".

 

 

 

 

Ellusion.dk v/ Thomas Lund - CVR: 35358730 - mail: thomas@ellusion.dk